Fight Night

De Fight Night is een wereldwijde competitie waarin deelnemers het tegen elkaar opnemen in jongleer gevechten. Iedere deelnemer jongleert drie kegels en probeert het patroon van de tegenstander te verstoren zodat deze niet verder kan gaan. Ieder festival kan een Fight Night organiseren en afhankelijk van het aantal deelnemers en het niveau worden er punten aan de prestatie van de deelnemers gegeven. Een klein evenement heeft standaard 250 punten voor de winnaar en het Europees Jongleerfestival maar liefst 1000 punten! Het NJF is al jaren door het hoge niveau geklassificeerd op 750 punten waarmee zeer populair is onder de top van de Fight Night jugglers!

Qualificatie Fight Night

Op vrijdag 19 mei om 16:00 uur beginnen de qualificaties voor de Fight Night! Iedereen die met drie kegels kan jongleren mag meedoen. Opgeven doe je door er iets voor 16:00 uur te zijn.

Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er één of meerdere poules. In je poul ga je het gevecht aan tegen iedere tegenspeler (één tegen één). De winst en verlies worden genoteerd en op die manier worden de deelnemers op rang geselecteerd.

De beste 8 of 16 deelnemers (afhankelijk van het oorspronkelijke aantal deelnemers) gaan door naar de finale!

Finale Fight Night

In de finale wordt er gestreden in een Knock-out systeem, nummer 1 speelt tegen nummer 8 (of 16) en nummer 2 tegen nummer 7 ( of 15). Op deze manier valt iedere ronde de helft van de deelnemers af. De verliezers van de halve finale strijden om de 3de plek, waarna in de grote finale de beste twee spelers voor de winst gaan en zo niet alleen met eeuwige roem, maar ook met 750 punten voor het wereldklassement naar huis kan!

Meer informatie en de huidige ranking: www.fightnightcombat.com.

Bekijk de statistieken